На Львівщині виявили масове поховання вояків УПА

1576 0
У кількох загиблих виявили травми, завдані тупим предметом, які могли отримати незадовго до чи в момент смерті.
ФОТО: МЕМОРІАЛЬНО-ПОШУКОВИЙ ЦЕНТР «ДОЛЯ»

ФОТО: МЕМОРІАЛЬНО-ПОШУКОВИЙ ЦЕНТР «ДОЛЯ»

Фахівці меморіально-пошукового центру «Доля» виявили масове поховання воїнів УПА поблизу с. Соколівка на Львівщині. Про це повідомили на сторінці центру у Фейсбуку.

Загалом за результатами пошуково-ексгумаційних досліджень ексгумували 16 останків, серед яких одна жінка. Більшість чоловіків загинули у молодому віці у результаті вогнепальних ран, отриманих у бою. У кількох загиблих виявили травми, завдані тупим предметом, які могли отримати незадовго до чи в момент смерті.

«За результатами антропологічних досліджень можна зробити висновок, що удари завдавали в голову та обличчя тупим предметом чи прикладом гвинтівки. Як правило, таким чином поводились НКВДисти із затриманими або пораненими вояками. У кількох бійців знайшли дрібні особисті речі», – повідомляють фахівці.

Характер виявленого поховання свідчить, що тіла загиблих воїнів УПА забрали з поля бою й хаотично скинули в яму.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!