На Львівщині виявили новий випадок сказу

2154 0
Потерпілим та власникам тварини надають терміновий курс антирабічних щеплень.
Фото умовне

Фото умовне

На Львівщині зафіксували ще один випадок сказу зафіксували. Так, в Івано-Франківській громаді Яворівського району від сказу загинув домашній собака. Потерпілим та власникам тварини надають терміновий курс антирабічних щеплень. Також фахівці оглядають та позапланово вакцинують проти сказу домашніх тварин під час подвірних візитів. Про це повідомив очільник Львівської ОВА Максим Козицький.

Як пояснила у коментарі Tvoemisto.tv епідеміологиня Львівського обласного центру контролю і профілактики хвороб МОЗ України Ірина Фесенко, на Львівщині є вакцина від сказу «антирабічний імуноглобулін». У випадку укусу, ослинення, подряпин від тварини, що заражена сказом, необхідно негайно звернутися по медичну допомогу в найближчий медичний заклад. 

Читайте також: Що робити, якщо вас вкусив собака. Поради від МОЗ

«Потрібно одразу звертатися в найближчу лікувальну установу, травмпункт, амбулаторію. Лікарі оглянуть і визначать чи призначати лікування. У Львові, здебільшого, мешканці звертаються у 8-му лікарню до рабіологів. Вакцинуватися потрібно до 24 годин. Не можна чекати наступного ранку чи дня», – зазначила вона.

Головне за добу

Повітряна тривога. Загроз ракетних ударів в області не виникало.

Прихисток переселенців. Евакуаційними потягами на Львівщину за добу прибули ще 98 людей, евакуаційним автобусом – 34 ВПО. До Перемишля з нашої області вирушили 1155 осіб.

Проїзд державними та місцевими дорогами Львівської області забезпечений. Уночі для розчищення шляхів залучили 42 одиниці спецтехніки.

________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!