На Львівщині виявили українку з паспортом рф, яка хотіла вивезти понад 320 тисяч валюти

10227 0
Жінка везла валюту у саморобному бронежилеті.
Фото: Unsplash

Фото: Unsplash

У пункті пропуску «Рава-Руська  - Гребенне» виявили громадянку України, яка, їдучи рейсовим автобусом «Енергодар – Варшава», намагалася вивезти в Польщу 170 тисяч євро та понад 150 тисяч доларів США. Окрім грошей, у 48-річної мешканки Донецької області виявили також паспорт російської федерації. Про це повідомили у пресслужбі Львівської митниці.

Читайте також: На Львівщині 21-річний ухилянт-«пенсіонер» намагався за хабар виїхати за кордон

Під час проходження митного контролю жінка не надала працівнику митниці належно оформленої декларації та дозвільних документів на переміщення валютних цінностей. У письмових поясненнях вона вказала, що переміщувала для 170 тис євро і 153 тис. доларів США для особистих потреб.

Читайте також: Львів'янин за 6 тисяч доларів переправляв ухилянтів за кордон

Як зазначили у Держприкордонслужбі, велику кльксть іноземної валюти жінка перевозила під одягом, у спеціально виготовленому жилеті, приховано від контролю. Наразі встановлюються усі обставини правопорушення.

Такі дії є порушенням Митного кодексу України та передбачають штраф у розмірі 20% від суми, перевищує дозволену для переміщення валютних цінностей без письмового декларування, згідно з офіційним курсом НБУ на день вчинення порушення митних правил.

Також зазначимо, що з початком введення воєнного стану в Україні НБУ з метою запобігання виведенню капіталу за кордон банк ухвалив рішення повернути вимогу щодо надання підтвердних документів під час переміщення валютних цінностей за кордон вартістю вище 10 тис. євро (в еквіваленті).

Юлія Осим

Фото зі сторінок Львівської митниці та ДПСУ

____________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми – про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!