На Львівщині визначили день, коли не вимикатимуть світло

11533 0
Завдяки цьому «Укренего» зможе побачити, як поводяться споживачі, маючи постійний доступ до електроенергії.

По всій Україні, починаючи з 8 лютого, змінять ліміти споживання. По кожній області в один із днів протягом двох тижнів не буде обмежень, а в інші дні можливі зміни у звичних графіках відключень. Це необхідно для того, щоб провести вимірювання фактичного споживання в кожній області. На Львівщині такий день відбудеться 20 лютого.

Джерело: «Укренего»

Як це робитимуть?

Почергово у кожній області на один день повністю будуть зняті обмеження споживання. Оскільки в енергосистемі дефіцит потужності, спричинений російськими атаками, одночасно в областях, де не проводяться виміри в конкретний день, ліміти споживання можуть бути дещо знижені.

Для чого потрібні виміри?

Завдяки цьому «Укренего» зможе побачити, як поводяться споживачі, маючи постійний доступ до електроенергії. Таке дослідження, яке називається режимним виміром, дозволяє визначити, скільки саме зараз споживає кожна область за умови нормальної роботи енергосистеми. Такі вимірювання дадуть можливість враховувати при встановлені лімітів релокацію підприємств, міграцію населення, фактичні зміни в загальному рівні й структурі споживання.

На що вплинуть результати вимірів?

Отримані результати, які враховуватимуть зміни у кількості населення та у розміщенні підприємств, дозволять скоригувати обсяги лімітів для кожної області і забезпечити більш рівномірний розподіл наявної в системі потужності по регіонах.

У разі відсутності масованих атак на енергетичну інфраструктуру орієнтовний графік режимних вимірів такий:

  • 8 лютого: Запорізька, Донецька, Миколаївська області;
  • 9 лютого: Харківська, Херсонська, Хмельницька області;
  • 10 лютого: Волинська, Київська області;
  • 13 лютого: Вінницька, Кіровоградська, Чернігівська, Закарпатська області;
  • 14 лютого: Полтавська, Черкаська, Рівненська, Луганська області;
  • 15 лютого: Житомирська, Івано-Франківська, Сумська, Тернопільська області;
  • 16 лютого: Дніпропетровська область;
  • 17 лютого: м. Київ, Чернівецька область;
  • 20 лютого: Львівська, Одеська.

 

Нагадаємо, що в Україні споживання електроенергії поступово зростає. Дещо зросло і виробництво електроенергії. Дефіцит потужності зберігається, найбільше – у вечірні години.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!