На Львівщині сьогодні проведуть заміри споживання електроенергії. Що це означає

2227 0
Енергетики проводитимуть заміри споживання електроенергії.
Фото умовне

Фото умовне

У понеділок, 20 лютого, у Львові та області проводитимуть заміри споживання електроенергії. В цей день світло не вимикатимуть.

Джерело«Львівобленерго»

Як повідомляє НЕК «Укренерго», наразі дефіцит потужності в енергосистемі відсутній. Електростанції виробляють достатньо електроенергії, щоб покрити споживання. Саме тому день замірів потужності споживання для Львова та області відбудеться 20 лютого, як і планувалось раніше. У цей день електроенергію не вимикатимуть, відключення можливі лише у випадку аварійної ситуації. 

Для чого потрібні виміри?

Завдяки цьому енергетики побачать, як використовують електроенергію споживачі, маючи постійний доступ до неї. Таке дослідження, яке називається режимним виміром, дозволяє визначити, скільки саме зараз споживає кожна область за умови нормальної роботи енергосистеми. Вимірювання дадуть можливість НЕК «Укренерго» враховувати при встановлені лімітів релокацію підприємств, міграцію населення, фактичні зміни в загальному рівні й структурі споживання. 

На що впливають результати вимірів?

Отримані результати, які враховуватимуть зміни у кількості населення та у розміщенні підприємств, дозволять НЕК «Укренерго» скоригувати обсяги лімітів для кожної області і забезпечити більш рівномірний розподіл наявної в системі потужності по регіонах. 

Енергетики зазначають, що у випадку масованих ракетних обстрілів критичної інфраструктури чи наявність дефіциту в енергосистемі може вплинути на перенесення дати вимірів.

Нагадаємо, що сьогодні, 16 лютого, на Львівщині не застосовуватимуть графіків відключення енерктроенергії. 

____________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!