На Львівщині визначили лікарні інтенсивного лікування. Перелік

5101 0
До переліку увійшли дев’ять лікарень.
фото: соцмережі

фото: соцмережі

Львівська область стала першим регіоном в Україні, де визначили мережу багатопрофільних лікарень інтенсивного лікування (БЛІЛ). Про це повідомляє пресслужба МОЗ.

Читайте також: У лікарні на Навроцького відкриють відділення невідкладної допомоги

Наступним кроком має стати затвердження рішення госпітальної ради розпорядженням голови обласної державної адміністрації. 

«Наш департамент тісно співпрацює з командою USAID в Україні в реалізації реформи охорони здоров’я. В області у 2018 році створили єдиний госпітальний округ. Завдяки спільній конструктивній роботі членів госпітальної ради, команд департаменту і Проекту USAID ми досягли порозуміння та затвердили спроможну мережу з 9-ти БЛІЛ Львівської області», – зазначила голова госпітальної ради та директорка департаменту охорони здоров’я ЛОДА Ірина Микичак.

Зокрема багатопроільними лікарнями стануть: Львівська міська лікарня швидкої допомоги (лікарня інтенсивного лікування ІІ рівня), Львівська обласна лікарня (ІІ рівня), Львівська міська клінічна лікарня №8 (ІІ рівня), Буська центральна районна лікарня (ІІ рівня), Червоноградська міська лікарня (ІІ рівня), Дрогобицька міська лікарня (ІІ рівня), Самбірська центральна районна лікарня (І рівня), Стрийська центральна районні лікарня (І рівня), Новояворівська лікарня (І рівня).

Читайте також: У яких випадках можна викликати «швидку»: нові правила від МОЗ

Багатопрофільні лікарні – це медзаклади, які мають надавати медичні послуги цілодобово і мати спеціалістів та обладнання для роботи в такому режимі.

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!