На Львівщині визначили безпечні водойми для купання на Водохреща. Перелік

1280 0
Під час святкування закликають не заходити у воду в нетверезому стані та не залишати дітей без нагляду поблизу річки чи ставка.
Фото: Mukachevo.net

Фото: Mukachevo.net

У середу, 19 січня, українці відзначатимуть Водохреща. На Львівщині визначили перелік безпечних водойм, готових для проведення свята. Купання має відбуватися лише у спеціально облаштованих місцях, де організують чергування рятувальників та медиків, і буде можливість за необхідності швидко отримати допомогу фахівців.

«Не проводьте самостійного (поодинокого) купання на необлаштованих для цього водних об’єктах. Відповідно до вимог «Правил поведінки на воді», всі організатори святкових заходів та власники водних об'єктів несуть персональну відповідальність за охорону життя людей, їх безпеку та забезпечують роботу відомчих рятувальних постів», – нагадують у департаменті з питань цивільного захисту Львівської ОДА.

Читайте також: Мешканців Львівщини закликають утриматися від купання на Водохреща

На сьогодні готовими до Водохреща є такі місця:

  • Львів, вул. Володимира Великого, 14А, парк Горіховий гай;
  • Дрогобич – пляжі на озерах в міському парку ім. Богдана Хмельницького, вул. Івана Франка, вул. Наливайка;
  • Золочів – пляж на міському озері;
  • Моршин – пляж на міському озері;
  • Перемишляни – пляж на міському озері;
  • Стрийський район – пляж на водоймі поблизу з/ст. «Задорожнє»;
  • Червоноград – в районі підвісного мосту через р. Західний Буг, на території рятувальної станції.
  • Яворівський район – пляжі на рекреаційній водоймі Яворівського Національного природного парку поблизу с. Верещиця та на Яворівському кар’єрі поблизу с. Цетуля.

 

Мешканців області закликають неухильно дотримуватися правил поведінки під час проведення заходів «йорданського святкування» на водних об'єктах. Перебування в крижаній воді у незагартованих людей може призвести до загального переохолодження організму. За перших ознак – ознобі, тремтінні, посинінні шкіри, болі у пальцях рук і ніг – людині негайно необхідно надати допомогу.

Читайте також: Купання в ополонці не змиває гріхи – ПЦУ

При легкому ступені переохолодження постраждалого достатньо тепло одягти, напоїти гарячим чаєм та змусити виконувати інтенсивні фізичні вправи. У разі середнього і важкого переохолодження – розтерти вовняною тканиною, зробити масаж усього тіла. Потім тепло одягти, укласти в ліжко. Зігрівання повинно бути поступовим, щоб не було різкого перепаду температур.

Під час святкування закликають не заходити у воду в нетверезому стані, не залишати дітей без нагляду поблизу річки чи ставка.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!