Політична реклама

На Львівщині визначили водойми, у яких можна купатися

5036 0
На території Львівської області визначено 22 пляжі для масового відпочинку населення біля у водойм у літньому сезоні 2013 року, при умові відповідної їх підготовки та утримання в належному санітарно-гігієнічному стані.

Про це повідомляє головне управління Держсанепідслужби у Львівській області

Станом на 4 липня підписано паспорти, передбачені Наказом Міністерства з питань НС від 03.12.2001 №272 «Про затвердження Правил охорони життя людей на водних об’єктах України» по 12 пляжах: озеро ресторанного комплексу ТзОВ “Колиба” в смт.Брюховичі, озеро “Винниківське” у Винниках ТзОВ “Краківський ринок”, озеро бази відпочинку “Майдан” Дрогобицького району, пляж Яворівського національного парку, пляж бази відпочинку “Шепільсько” в Стрийському районі, пляж на річці Стрий в райцентрі Стрий, озеро у відпочинковій зоні ПП Белей селі Лагодів Бродівського району, став в лісовому господарстві “Бухта Вікінгів”, став ТзОВ “Озерний край”, став ТзОВ СОБ “Львівська швейцарія” в Пустомитівському районі, пляж №1 озера “Задорожне” КП “Гові” Миколаївського району, пляж на озері готельно-відпочинкового комплексу ТзОВ “Узлісся” Перемишлянського району.

По інших місцях масового відпочинку населення на водних об`єктах скеровані пропозиції власникам, в підпорядкуванні яких знаходяться пляжі та головам районних держадміністрацій про усунення виявлених недоліків та встановлення табличок “Купання заборонено” в несанкціонованих місцях масового відпочинку.

З відкритих водойм в місцях купання населення відібрано та досліджено 73 проби води на санітарно-мікробіологічні показники, відхилення виявлено у двох пробах по воді Золочівського міського ставу, голові міста скеровані пропозиції по очистці та впорядкуванню берегів ставу.

У зв`язку з неналежним станом водойм, недотриманням санітарно-гігієнічних норм та правил по обладнанню пляжів, протягом останніх років не надавалися дозволи на початок експлуатації семи зон рекреації: озеро “Тустановичі“ в м.Бориславі, оз. на р.Вишниця Дрогобицького району, яке межує з м.Трускавець, озеро «Молодіжне» та оз. м.Бібрка в Перемишлянському районі; в Миколаївському районі - оз. “Барвінок “біля м.Н.Розділ, оз.”Байкал” та оз. біля с.Тростянець.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!