На Львівщині вже понад 400 хворих на Covid-19 медиків. У яких лікарнях хворіють

25877 0
Найбільше інфікованих коронавірусом медичних працівників – у Львові.
Фото: Укрінформ

Фото: Укрінформ

У Львівській області станом на кінець минулого тижня коронавірус лабораторно підтвердили у 405 медичних працівників різних закладів охорони здоров'я. Майже 300 з них – у Львові. Про це Tvoemisto.tv повідомили у відповідь на інформаційний запит у Львівському обласному Центрі громадського здоров'я.

Найбільше хворих – у Львівській лікарні швидкої медичної допомоги. Їх було 111. Ще 48 медиків захворіли у Львівській обласній клінічній лікарні.

У центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф коронавірус методом ПЛР-аналізу підтвердили у 29 працівників, у Центрі легеневого здоров'я – у 19, у госпіталі ветеранів війни та репресованих, що у Винниках – у 18.

14 медиків захворіли у 5-й міській поліклініці Львова, у 2-й і 4-й поліклініках – 11 і 9 відповідно.

В обласному кардіоцентрі захворіли на коронавірус 10 медиків, в регіональному онкоцентрі – 9. Ще 9 медиків захворіли у у міській клінічній лікарні імені Князя Лева.

Читайте також: Львівський кардіоцентр закривають через коронавірус у медиків інфарктного відділення

У 8-й і 5-й міських клінічних лікарнях захворіли по семеро медиків, шестеро хворих медичних працівників – у медичному центрі святої Параскеви. Також шестеро інфікованих – у Львівській обласній клінічній інфекційній лікарні.

Окрім того, захворіли п'ятеро працівників Львівського обласного центру медико-соціальної експертизи, троє – 3-ї міської клінічної лікарні, по двоє – у міській дитячій лікарні, в обласній дитячій лікарні «Охматдит» та у 3-й міській поліклініці Львова.

По одному хворому медику виявили у міському пологовому будинку №1 та у Львівському обласному спеціалізованому центрі радіаційного захисту населення.

По області хворі медики є у стрийських районній та міській лікарнях, у Городоцькій, Жовківській, Бродівській, у Миколаївській, Червоноградській лікарнях, а також у низці амбулаторій, зокрема у селі Зубра біля Львова.

Читайте також: У Львові відкрились кілька фітнес-центрів і басейнів. У ЛОДА кажуть, що це порушення

За даними Центру громадського здоров'я у Львівській області, серед захворілих станом на кінець минулого тижня було 149 лікарів, 170 людей із середнього медичного персоналу, 67 – із молодшого медичного персоналу та 19 інших працівників медзакладів.

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов повідомив під час щоденного брифінгу МОЗ, що станом на 8 червня в Україні коронавірусом інфікувались 5101 медичний працівник.

Олександра Бодняк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!