На Львівщині вдруге викрили священника російської церкви, який переробляв стартові пістолети на бойові

4960 0
Його притягали до кримінальної відповідальності менше, ніж два роки тому.
Фото: Нацполіція

Фото: Нацполіція

Поліція Львівської області викрила 48-річного священника, який уже не вперше переробляв стартові та шумові пістолети на бойові і продавав їх. Чоловіка притягували до відповідальності за незаконне поводження зі зброєю у грудні 2018 року.

Правоохоронці встановили, що чоловік у власному помешканні організував зброярню. Через Інтернет купував стартові, шумові пістолети та макети інших видів зброї, яку переробляв на бойову. Також він виготовляв набої до цих пістолетів. Надалі підшукував покупців та поштою переправляв їм зброю.

Після першого викриття священника засудили до 5-ти років позбавлення волі, але за ст. 75 Кримінального кодексу України звільнили від відбування покарання з випробуванням, якщо він протягом двох років не вчинить нового злочину і виконає покладені на нього обов’язки.

Щоб не потрапити в поле зору поліцейських, під час купівлі пістолетів та відправки поштою «товару» чоловік використовував фіктивні анкетні дані. 

Поліцейські задокументували кілька фактів продажу зброї, яку вилучили скерували на експертизу, що встановила  - це вогнепальна зброя, придатна для стрільби.

«Сьогодні проводяться санкціоновані обшуки на території Львівської, Черкаської та Київської областей, зокрема, за місцем проживання зловмисника, а також у покупців зброї. Наразі вже вилучено 8 пістолетів, рушницю, 15 магазинів,  6 глушників, 165 набоїв, світлошумові гранати та інші елементи зброї. Обшуки тривають», – кажуть в поліції.



За скоєне зловмиснику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на термін від трьох до семи років. Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

Раніше повідомлялось, що перший інцидент трапився поблизу міста Судова Вишня Мостиського району, а священник належить до Благочинного Львівського округу Російської істинно-православної церкви.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!