Стало відомо, де на Львівщині буде базуватися медичний гелікоптер

21392 0
Гелікоптер буде обслуговувати не лише Львівську область, а й кілька довколишніх районів та областей.
Фото: Львівський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф

Фото: Львівський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф

З 1 квітня на Львівщині запрацює аеромедична евакуація. Сам гелікоптер Airbus Helicopters H145 до нас прибуде наприкінці березня. Відтак, пацієнти з інсультами, інфарктами чи важкими травмами після ДТП зможуть отримати медичну допомогу набагато швидше. Про це Тvoemisto.tv розповів керівник Львівського обласного Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Андрій Васько.

Читайте також: Коли на Львівщині запрацює система аеромедичної евакуації

«Медичний гелікоптер буде обслуговувати не лише Львів та область, а й гірські регіони та такі обласні центри, як Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Ужгород. Уже є підібрані кадри – первинно на аеромедичній евакуації працюватимуть шість лікарів та шість фельдшерів», – каже Андрій Васько.

Базуватиметься гелікоптер поблизу Городка – у селі Черляни. Обслуговувати літальний апарат буде Міністерство внутрішніх справ, а ось за медичну частину – підбір медикаментів та обладнання відповідатиме Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Читайте також: Цього року у Львові планують відкрити п'ять підстанцій для бригад швидкої допомоги

«Гелікоптером перевозитимуть усіх пацієнтів, які опинилися у критичних ситуаціях. Крім цього, ним доставлятимуть органи для трансплантації. Якщо потужні катастрофи чи великі ДТП стануться у віддалених гірських регіонах, то першими на виклик будуть їхати «швидкі», які доправлятимуть травмованих у місця посадки гелікоптера», – додав Андрій Васько.

Нагадаємо, минулого тижня Кабмін схвалив постанову МОЗ «Про деякі питання створення єдиного аеромедичного простору в Україні». Вертолітні бази мають з’явитися у Львові та Києві. Андрій Васько 19 березня у Києві оглянув вертоліт, на якому працюватимуть львівські медики, про це він повідомив на своїй сторінці у Фейсбук.

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!