На Львівщині з аукціону продадуть ще один спиртзавод

3901 0
Стартова ціна об’єкту приватизації – понад 21 млн грн.

Вузлівський спиртзавод на Львівщині виставили на приватизацію. Аукціон з продажу окремого майна Вузлівського місця провадження діяльності та зберігання спирту ДП «Укрспирт» стартував на Prozorro 12 листопада. Стартова ціна активу – понад 21 млн грн.

Читайте також: Олігарх Жеваго придбав спиртзавод на Львівщині 

Об’єкти, виставлені на продаж, розташовані за адресами вул. Шевченка, 7 у с. Вузлове Червоноградського району та вул. Галицька, 6 в м. Радехів також на Червоноградщині.

Активи Вузлівського спиртзаводу розташовані на земельних ділянках площею 12,7 га. Зокрема, отримати у приватну власність пропонують вуглекислотний і ферментний цехи, будівлю головного корпусу, спиртопідвал, депо, електропідстанцію та іншу нерухомість підприємства, загальна площа яких 12 тис. м².

Читайте також: Рава-Руський спиртзавод продали майже за 32 млн грн 

Прийом пропозицій від інвесторів триває до 7 грудня. Самі ж онлайн-торги відбудуться 8 грудня.

Нагадаємо, приватизація заводів ДП «Укрспирт», яка розпочалася восени минулого року, триває дотепер. Зокрема, на Львівщині на торгах продали Воютицький, Рава-Руський, СокальськийБродівський, Лопатинський та Великолюбінський спиртзаводи.

У грудні минулого року Фонд державного майна продав Бродівський спиртовий завод, що у Сокальському районі за 55 млн грн. Компанія «Клімат плюс», яка і стала новим власником спиртзаводу, отримала: бардосховище, спиртобазу, солодовню, ферму і зерносховище.

Нагадаємо, що раніше Фонд держмайна оголосив про продаж об’єкту ДП «Укрспирту» – Лопатинського спиртзаводу у Радехівському районі Львівщини. Його продали за 50 мільйонів гривень компанії «Офіс інвестицій» та Суходільський спиртовий завод на Бродівщині за 60 млн грн.

1 липня 2020 року в Україні скасували державну спиртову монополію. Документ дозволяє компаніям будь-якої форми власності виробляти спирт за умови отримання ліцензії, а також проводити повну лібералізацію експорту спирту з України. Ліцензію на оптову торгівлю спиртом зможуть отримати й побудовані «з нуля» спиртові заводи.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!