На Львівщині за два тижні поліція вилучила понад 3000 піротехнічних виробів

1815 0
Перевірки в місцях можливої реалізації несертифікованих або ж саморобних феєрверків, салютів та інших аналогічних виробів триватимуть до 15 січня.
фото: Bpn.ge

фото: Bpn.ge

Як повідомив начальник відділу контролю за обігом зброї у сфері дозвільної системи Головного управління Національної поліції у Львівській області підполковник поліції Віктор Катерина, до комплексу заходів залучатимуться спеціально створені групи з працівників превенції та інших зацікавлених служб.

Під час перевірок правоохоронці виявлятимуть не тільки канали контрабандного ввезення піротехніки на територію країни, а й осіб, які займаються її виготовленням та збутом, не маючи на це відповідних дозволів, а також тих, хто нехтує заходами безпеки при використанні.

«За два тижні, що минули від початку заходів, працівники поліції перевірили 126 стихійних ринків на території області – місця з найвищою ймовірністю торгівлі контрафактними петардами та феєрверками. За результатами рейдів вилучено понад 3000 піротехнічних виробів, що реалізовувалися населенню з порушеннями чинного законодавства.

Загалом правоохоронці склали 12 адміністративних протоколів за ст.195-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення (порушення порядку виробництва, зберігання, перевезення, торгівлі та використання піротехнічних засобів)», – йдеться у повідомленні Головного управління Національної поліції у Львівській області.

Цією статтею передбачене покарання у вигляді штрафу від тридцяти п'яти до шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією піротехнічних засобів. Якщо ж особа протягом року вже піддавалася адміністративному стягненню за таке ж порушення, розмір штрафу може становити від шістдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Нагадаємо, з 2015-го року у Львові заборонено продавати та використовувати феєрверки, салюти та піротехнічні вироби. 

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!