На Львівщині за незаконну вирубку дерев судитимуть посадовців лісомисливського господарства

1793 0
Злочинну групу організував лісничий. До неї він залучив свого помічника та ще 5 майстрів лісу.
фото: державне бюро розслідувань

фото: державне бюро розслідувань

До суду направили обвинувальний акт щодо сімох посадових осіб одного з державних лісомисливських господарств Львівської області, які організували злочинну групу для незаконної порубки дерев на ввірених їм територіях. Про це повідомляє пресслужба Державного бюро розслідувань.

Злочинну групу організував лісничий. До неї він залучив свого помічника та ще 5 майстрів лісу.

За даними слідства, в період другої половини 2019 року – першої половини 2020 року організована злочинна група незаконно зробила порубку дерев різних порід, чим спричинили шкоду на загальну суму понад 6,6 млн грн. Крім того, задокументували факти підробки офіційних документів, аби приховати незаконну діяльність.

Читайте також: На Львівщині планують створити карту вирубки лісів

Таким чином, їх обвинувачують у незаконній порубці лісу, яка спричинила тяжкі наслідки (ч. 3 ст. 28 ч. 4 ст. 246 КК України); перевищенні службових повноважень працівником правоохоронного органу, яке спричинило тяжкі наслідки (ч. 3 ст. 365 КК України) та службовому підробленні (ч. 1 ст. 366 КК України).

Санкції статей передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!