На Львівщині за стару адмінбудівлю на торгах віддали понад 10 мільйонів гривень

3114 0
В аукціоні змагалися аж 44 учасники, а переможцем став директор свиноферми.
Фото: Фонд Держмайна

Фото: Фонд Держмайна

1 листопада Фонд держмайна провів аукціон з продажу одноповерхової будівлі та гаража у місті Перемишляни на Львівщині. Початкова ціна за об’єкт становила 2058,82 гривень. У результаті у торгах взяли участь 44 учасники, а кінцева сума продажу перевищила 10 мільйонів гривень.

Джерело: «Prozorro», керівник регіонального відділення Фонду держмайна у Львівській, Закарпатській та Волинській областях Владислав Калинець у Facebook

Читайте також: Будинок відпочинку у курортному селі біля Трускавця продали у 24 рази дорожче

Так, на аукціон виставили адмінбудинок, плошею 130, 1 кв м та гараж, площею 53,7 кв м, зо розташовані на вул. Підвальній, 29 у Перемишлянах.

Як зазначив керівник регіонального відділення Фонду держмайна Владислав Калинець, Львівська область б'є рекорди за кількістю учасників торгів. Однак такий аукціон є прикладом «класичного зриву» приватизації майна.

«Стартова ціна по об'єкту складала 2 058,82 грн (згідно законодавства). Гарантійний внесок 411,76 грн (без ПДВ). Учасники настільки «захопилися» змагальним процесом, що «непомітили» як вийшли на суми 10 млн грн. І то не один учасник. Діяв напевне принцип – «мушу дати більше». Вартість кв м склала майже 55 000 грн.

На жаль, на мою думку, переможці відмовляться від придбання цього об'єкту», – зазначив Калинець.

За даними аналітичної системи YouControl, переможцем аукціону став директор агропромислового підприємства «Гряда» Сулима Зіновій, що займається розведенням свиней. Засновниками ТзОВ є Любов Остапчак та Мирон Остапчак. 

Нагадаємо, рекордними за кількістю учасників стали торги з продажу комплексу бази відпочинку «Трембіта», що у селищі Верхнє Синьовидне Стрийського району на Львівщині. Участь взяли 83 учасники, а продали об’єкт у понад 136 разів дорожче від початкової вартості.

Юлія Осим

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!