На Львівщині за пільговий період розмитнили понад 11 тисяч «євроблях»

2259 0
Пенсійний фонд від цих платежів поповнився на 651 млн гривень.
фото: Дмитро Ларін

фото: Дмитро Ларін

З 25 листопада до 23 лютого, коли тривав пільговий період на розмитнення ввезених за кордону автомобілів на іноземній реєстрації, працівники Львівської митниці ДФС розмитнили 11 180 автівок, що потрапили в Україну «транзитом» або в режимі тимчасового ввезення. Про це у коментарі Tvoemisto.tv розповів речник Львівської митниці ДФС Роман Макар.

Загалом за ці три місяці Львівська митниця оформила 19 941 автівку на іноземній реєстрації. Усього від цих операцій державний бюджет поповнився на 1 млрд 191 млн гривень, з яких 651 млн – надходження у пенсійний фонд від розмитнення «євроблях».

Читайте також: Частина пенсіонерів отримає доплати за розмитнення «євроблях»

За словами Романа Макара, розмитнювати можна було лише автівки, що фізично перебувають на території України. І в останній день дії пільгового періоду – 22 лютого – 15 машин встигли перетнути кордон і подати митні декларації до опівночі. Остання така автівка в’їхала в Україну о 15:13.

Зазначимо, Львівська митниця ДФС у грудні, в січні та в лютому повідомляла про рекордну кількість розмитнених за добу автівок на іноземній реєстрації. Якщо в грудні це було 204 машини на добу, то в січні вже 355, а в лютому – 705.

Читайте також: В Україні набрали чинності закони про «євробляхи». Що це означає

Нагадаємо, під час пільгового періоду розмитнювати автомобілі, ввезені в Україну в режимах «транзит» або «тимчасове ввезення» можна було за половину вартості. По закінченні пільгового періоду до 24 травня триває перехідний період – машини розмитнюють за повною ціною, але поки що не накладають на власників штрафи. Максимальний штраф, що може накласти митниця, – 170 тис. грн, поліція ж може стягнути з порушника від 8,5 тисяч до 17 тис. грн.

Олександра Бодняк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!