На Львівщині за тиждень госпіталізували майже 2 700 вимушених переміщених людей

2296 0
Люди скаржилися на захворювання дихальних шляхів, серцево-судинної системи, шлунково-кишкового тракту.
ілюстративне фото: 5 канал

ілюстративне фото: 5 канал

За минулий тиждень у медичних закладах Львівщини отримали допомогу понад 11 тисяч вимушених переселенців. Госпіталізували майже 2 700 люде, з них 640 – діти. Про це повідомляє голова Львівської облдержадміністрації Максим Козицький.

Читайте також: Як змінилася робота лікарень Львова та області під час війни

За останній тиждень понад 11 тисяч переселенців звернулися по допомогу до лікарень Львівщини. Здебільшого люди скаржаться на захворювання дихальних шляхів, серцево-судинної системи, шлунково-кишкового тракту. Також часто звертаються вагітні жінки.

З повномасштабного вторгнення Росії в Україну лікарі Львівщини полікували понад 2 800 переселенців, більше як тисяча з них – діти. Амбулаторну допомогу отримали майже 20 тисяч людей.

Нагадаємо, що на Львівщині розгорнули польовий шпиталь «Блискуча зірка». Він працюватиме у спеціально облаштованих наметах. Пацієнтів прийматимуть ізраїльські медики. А напередодні, польовий шпиталь поблизу Львова розгорнули також і американські лікарі. Безкоштовну невідкладну, хірургічну медичну допомогу тут зможуть отримати вимушено переміщені особи або ті, хто постраждали від військового конфлікту. Також тут надаватимуть стаціонарні, амбулаторні послуги та послуги для жінок та дітей, включно з акушерством.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!