На Львівщині за вихідні у горах травмувалось 10 туристів

1235 0
Рятувальники надали потерпілим домедичну допомогу та спустили до підніжжя гір, де передали медикам для надання подальшої допомоги.
ФОТО: ГУ ДСНС У ЛЬВІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ

ФОТО: ГУ ДСНС У ЛЬВІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ

Упродовж вихідних у Львівській області на гірськолижних трасах рятувальники надали допомогу 10 травмованим туристам-лижникам, повідомляє Головне управління ДСНС України у Львівській області.

Зокрема, у суботу 5 лютого, рятувальники Славської пошуково-рятувальної групи ДСНС Львівщини надали допомогу 8 туристам-лижникам, які травмувались під час катання на гірськолижних трасах.

Читайте також: Де знайти притулок в горах. Мапа колиб, кошар і туристичних стоянок

На горі Тростян рятувальники надали допомогу чотирьом потерпілим, на горі Високий Верх – трьом, а на гірськолижному витягу «Політехнік» допомогли одному травмованому.

У неділю, 6 лютого, рятувальники надали допомогу двом травмованим туристам-лижникам – на горі Тростян та горі Високий Верх. Рятувальники надали потерпілим домедичну допомогу та спустили до підніжжя гір, де передали медикам для надання подальшої допомоги.

Правила безпечного катання на гірськолижних трасах:

  • одягайте відповідне захисне спорядження;
  • проявляйте повагу до інших, не створюйте загрози чи небезпеку для інших;
  • контролюйте швидкість та стиль катання;
  • вибирайте безпечний маршрут спуску, не з’їжджайте з прокладених трас;
  • здійснюйте обгін таким чином, щоб не створювати загрозу оточуючим;
  • уникайте зупинки на трасі, у разі падіння необхідно якнайшвидше піднятись;
  • у випадку поганої видимості спускайтеся на низькій швидкості;
  • не зловживайте спиртними напоями під час катання.

 

Варто пам’ятати, що в місцях масового катання з гір невмілий і головне недисциплінований лижник – серйозна небезпека для оточуючих.

Нагадаємо, що рятувальники зазначають: перед самостійним походом в гори необхідно зареєструватись на пошуково-рятувальному посту. Контакти можна знайти за посиланням або відсканувавши QR-код. А за цим посиланням можна онлайн зареєструвати туристичну групу.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!