На Львівщині заблокували мільйонну схему розкрадання військової амуніції

3739 0
Зловмисники ввозили бронежилети нібито для потреб армії, а згодом продавали їх для власного збагачення.
фото служби безпеки україни

фото служби безпеки україни

У Львівській області спецслужба виявила та блокувала протиправний механізм незаконного продажу захисного спорядження, яке завезли як гумдопомогу. Зловмисники ввозили бронежилети нібито для потреб армії, а згодом продавали їх для власного збагачення.

Як повідомили в управлінні СБУ у Львівській області, протиправну схему організували кілька осіб. Вони вводили в оману посадовців ЗСУ, аби отримати дозвільні документи для безперешкодного перевезення амуніції через кордон. Згодом, отримавши гарантійні листи від військової частини, зловмисники завезли бронежилетів на більш ніж 5 млн грн. Потім військове спорядження, призначене для ЗСУ, організатори схеми продавали через інтернет-магазин. При цьому українські захисники отримали лише кілька одиниць амуніції.

Читайте також: У Львові викрили агента російських спецслужб, що проводив розвідку

Правоохоронці затримали одного з учасників схеми «на гарячому» під час збуту чергової партії військового спорядження на понад 500 тисяч грн. Під час санкціонованих слідчих дій виявили документацію, яка повністю підтверджує вказану протиправну діяльність.

Наразі одному з фігурантів схеми повідомили про підозру у вчиненні злочину за ч. 3 ст. 201-2 (незаконне використання з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги, благодійних пожертв або безоплатної допомоги) ККУ та обрали запобіжний захід. Наразі триває слідство для того, аби встановити та притягнути до відповідальності всіх причетних до протиправної схеми.  Також СБУ готує документи для передачі на потреби армії усієї вилученої партії захисної амуніції.

Нагадаємо, що напередодні Служба безпеки України порушила кримінальну справу проти постачальника бронежилетів, призначених як допомога для військових, які виявили у мережі торговельних центрів «Епіцентр». За даними слідства, амуніцію, яка потрапила на полиці супермаркетів, виготовила одна з громадських організацій в Україні, а надалі через Черкаську ОВА її мали передавати на потреби ЗСУ. При перших обшуках вилучили понад 1000 бронежилетів на суму пона 12 мільйонів гривень, їх передаватимуть на потреби Збройних Сил України. 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!