На Львівщині зафіксували рекорд викликів «швидкої допомоги» на Covid-19

6731 0
За минулу добу було більше сотні викликів, хоча раніше в середньому 70.
Фото: Rivnenews.com.ua

Фото: Rivnenews.com.ua

У Львівській області зафіксували рекордну кількість викликів бригад швидкої допомоги хворих із коронавірусної інфекцією чи підозрою на неї – понад сто викликів. Про це сьогодні на брифінгу повідомив директор департаменту охорони здоров'я ЛОДА Орест Чемерис.

Читайте також: Львівський центр екстреної допомоги отримав 12 нових автомобілів. Фото

«Тенденція, яку ми спостерігамо за останні дні, достатньо тривожна. З огляду на кількість підтверджених випадків Covid-19 та на госпіталізацію, ситуація напружена. Маємо ще сумний рекорд – за вчорашній день більше ста викликів бригад швидкої допомоги до пацієнтів. Раніше це було в середньому 70 виїздів на добу», – сказав Орест Чемерис.

За його словами, занятість ліжкової мережі становить уже 57%. Загалом мережа області налічує 2 895 ліжок для хворих із коронавірусною інфекцією. 

Зазначимо, за останню добу у медзаклади госпіталізували 138 осіб. У стаціонарах лікуються 1663 хворих, 138 людей перебувають на лікуванні у відділеннях реанімації, 39 підключені до апаратів ШВЛ. 

Читайте також: «Уже ніде класти». У лікарні Львівщини щодня госпіталізовують більше 130 «ковідних» хворих

Нагадаємо, що на початку жовтня Львівському обласному центру екстреної медичної допомоги передали 12 спеціалізованих автомобілів «швидкої».

Як розповів раніше у коментарі Тvoemisto.tv в.о. керівника центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Андрій Васько, загалом в області сьогодні на виклики виїжджають 115 автомобілів швидкої медичної допомоги. У службі розширили «ковідні» спецбригади із 14-х до 24-х.

До кінця року в обласному центрі очікують ще на 22-25 спеціалізованих автомобілів, які обіцяли закупити у МОЗ.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!