На Львівщині замінять міст, який був аварійний 12 років, на новий

3030 0
Упродовж 12 років люди змушені користуватись аварійним дерев’яним мостом, який у 2008 році частково зруйнувала повінь.
Фото: Юрій Холод

Фото: Юрій Холод

Між селами Монастирець та Поляна Комарнівської громади, що у Городоцькому районі, побудують новий міст. Упродовж 12 років люди змушені користуватись аварійним дерев’яним мостом, який у 2008 році частково зруйнувала повінь. Про це на сторінці у Фейсбук повідомив заступник голови Львівської облради Юрій Холод.

Читайте також: На Львівщині відновили ремонт двох мостів. Фото

За його словами, перш ніж розпочати будь-які роботи, громада має оплатити борг.

«У відповідь на моє звернення від грудня 2020 року, вдалося зібрати спільну нараду з представниками громади та департаменту дорожнього господарства Львівської ОДА, де було вирішено закрити борги у розмірі 2 млн перед попереднім підрядником, який провів аварійно-відновлювальні роботи. Ця справа дійшла до суду і вирішення проблеми з боргами дає змогу розблокувати всі подальші роботи», – зазначив Юрій Холод.

Читайте також: На ремонт доріг Львівщини виділять понад 2 мільярди гривень

Кошти на погашення боргу, зі слів Юрія Холода, залучили з бюджетних грошей Комарнівської громади та обласного бюджету – в межах Програми розвитку мережі й утримання автомобільних доріг, організації та безпеки дорожнього руху.

Днями фінансування з обласного бюджету остаточно погодила інженерна комісія обласної ради.

«У департаменті дорожнього господарства кажуть, що будівництво моста, який перебуває на балансі місцевої громади, точно знайдуть спосіб дофінансувати», – додав Юрій Холод.

Нагадаємо, на автомобільній дорозі Славське – Хащованя, що входить до Малого карпатського кола, відновили ремонт двох мостів. Роботи виконує підрядна організація «Автомагістраль». Дорожники демонтують старе огородження та покриття, проводять підготовку до бетонування. Повний перелік доріг, які ремонтуватимуть та будуватимуть на Львівщині цього року можна переглянути за посиланням.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!