На Львівщині започатковують масштабний проєкт із розвитку молодіжного підприємництва. Як долучитися

1223 0
Молодь навчатимуть за напрямками: технологія розвитку стартапів, вступ до ІТ, 3D-графіка, робототехніка та інтернет речей, експлуатація безпілотників, біотехнології.
Фото: bez-tabu.com.ua

Фото: bez-tabu.com.ua

На Львівщині започатковують масштабний проєкт «Сприяння розвитку молодіжного підприємництва серед ВПО». Його реалізовуватиме Tech StartUp School у межах грантової співпраці з Проєктом USAID «ГОВЕРЛА». Молодь навчатимуть за такими напрямками: технологія розвитку стартапів, вступ до ІТ, 3D-графіка, робототехніка та інтернет речей, експлуатація безпілотників, біотехнології.

Ініціатива реалізовуватиметься в 10 громадах-партнерках Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» у Львівській області: Бродівській, Добротвірській, Оброшинській, Жидачівській, Жовківській, Рава-Руській, Городоцькій, Сокільницькій, Козівській, Золочівській. Учасники отримають можливість розробити та представити власні бізнес-проєкти, найкращі з яких реалізують за кошти інвесторів. До складу конкурсної комісії увійдуть представники Львівської ОВА, експерти, представники бізнесу, голови громад та інвестори.

«Проєкт USAID «ГОВЕРЛА» підтримує Tech StartUp School НУ «Львівська політехніка» для того, аби молодь Львівщини набувала теоретичних і практичних навичок, що спонукатимуть і допоможуть розробити, представити потенційним інвесторам та втілити власні бізнес-ідеї. Недостатня обізнаність з алгоритмом започаткування бізнесу та практичної реалізації бізнес-планів стримує розвиток проєктів молоді у галузі підприємництва. Навчальні курси за цим грантом закладуть основу, яка допоможе молодим людям реалізувати на практиці власні ідеї»,  каже заступниця Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» Наталія Гнидюк.

У межах проєкту створять новий спеціалізований навчальний простір для курсу біотехнології, ІТ та робототехніки із закупівлею необхідного обладнання. Із залученням спонсорів облаштують лабораторію робототехніки, де проводитимуть один із буткемпів. Увесь навчальний матеріал адаптований під молодь, а нові навчальні простори та лабораторії сприятимуть практичному впровадженю проєктів. Презентація напрацювань інвесторам та бізнесу дозволить створити єдину екосистему, в якій навчатимуть підприємництву 500 молодих людей з різних громад Львівщини.

Навчання заплановане на січень 2023 року. До того часу Tech StartUp School відбере 500 учасників серед школярів, учнів закладів професійної (професійно-технічної) та передвищої освіти, студентів перших – других курсів закладів вищої освіти Львівщини. Перш за все проєкт орієнтований на молодь з числа ВПО, але участь в ньому можуть взяти усі охочі розвинути підприємницькі навички та запустити власний стартап. Навчання триватиме 3 місяці в онлайн форматі, передбачені дводенні очні буткемпи для найактивніших учасників.

«Tech Startup School уже має досвід у реалізації подібних проєктів, оскільки спільно із департаментом освіти та науки Львівської ОВА та міською радою Львова декілька років поспіль розвиваємо молодіжне винахідництво та підприємництво. У наших проєктах намагаємося насамперед орієнтувати молодь на інноваційність рішень та їхню технологічність і креативність»,  додає керівник Tech Startup School, професор Назар Подольчак.

Львівська обласна військова адміністрація зі свого боку хоче підтримати реалізацію ідей переможців конкурсу.

«Департамент освіти і науки планує у наступному році допомогти учням шкіл реалізовувати їх підприємницькі проєкти. Важливими умовами підтримки будуть: перемога у конкурсі винахідництва «Стартап Батяри», рекомендації журі конкурсу, реалізація проєкту в межах школи та можливість використовувати його для навчання учнів основам ведення бізнесу. Ми плануємо близько мільйона гривень скерувати на цей напрямок у Програмі розвитку освіти Львівщини», – пояснює директор департаменту освіти і науки Львівської ОВА Олег Паска.

Додамо, що стартап школа Національного університету «Львівська політехніка» Tech StartUp School має значний досвід і вже успішно реалізувала проєкти у галузі ІТ, розвитку МСП та інновацій в аграрному секторі. Tech StartUp School надавала органам місцевого самоврядування практичну підтримку в реалізації програм позашкільної освіти та розвитку підприємництва.

Вимоги до учасників:

  • вік 12-22 роки;
  • молодь (студенти молодших курсів закладів вищої освіти, учні закладів передвищої фахової та професійної освіти);
  • у  проєкті можуть брати участь лише мешканці громад Львівщини, зокрема з числа ВПО.

 

Для участі в проєкті треба заповнити реєстраційну форму. Дедлайн реєстрації: до 12.01.2023

Для довідки 

Проєкт USAID «Підвищення ефективності роботи та підзвітності органів місцевого самоврядування» («ГОВЕРЛА») сприяє Уряду України у просуванні та здійсненні реформи децентралізації шляхом підтримки органів місцевого самоврядування, які повинні стати більш спроможними, підзвітними перед громадянами та такими, які здатні ефективно надавати послуги. Загалом підтримка Проєкту охоплює 7 областей і 65 громад.

Партнерська публікація

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!