На Львівщині запрацює сонячна електростанція

3319 1
У селі Варяж Сокальського району Львівської області готують до введення у експлуатацію першу на території громад сонячну електростанцію. Залишкову енергію ця електростанція напрявлятиме на потреби «Львівобленерго».
фото: sokalinfo.com

фото: sokalinfo.com

Проект реалізували в рамках програми «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду – ІІІ», який фінансується ЄС та впроваджується ООН.  Сонячна електростанція не тільки дозволить селу перевести на «зелену» електроенергію вуличне освітлення, а й повністю забезпечити енергопотреби громади.

Читайте також: В Україні з’явилася черепиця, яка виробляє електроенергію

Варязька СЕС передаватиме вироблену енергію місцевій ТЕЦ, яка нині живить селище, та здійснюватиме взаємозалік. Планують, що сільська сонячна станція буде виробляти ще й надлишок електроенергії, яку віддаватиме «Львівобленерго» на потреби області.

За матеріалами EcoTown, Сокальinfo

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
18 Квітня, 2017 21:52
Ігор Молодці, так тримати... кого цікавить сонячні електростанції під зелений тариф, рекомендую ресурс prel.prom.ua
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!