На Львівщині запрацювала найпотужніша в Україні дахова сонячна електростанція. Фото

4952 0
У місті Борислав на Львівщині відкрили нову сонячну електростанцію ТОВ «Синтез Солар». Електростанція складається із двох – наземної та дахової, яка є найпотужнішою в Україні.
фото: прес-служба ЛОДА

фото: прес-служба ЛОДА

Обладнання оснащене сонячними модулями та інвекторами китайського та німецького виробництва. Спершу будівничі спорудили землевідведення для будови ділянки, наступним етапом стало проектування, далі закупівля обладнання і монтаж самої сонячної електростанції. Завершальним етапом стало приєднання до мережі електропередавальної організації і отримання ліцензії на продаж, інформує прес-служба ЛОДА.

Читайте також: Хто ще прийде на Львівщину? Роман Матис про інвестиції та комунікації з Європою

«Задум створити сонячну електростанцію в мене виник приблизно два роки тому. Почав читати інформацію в інтернеті, відтак поступово, звісно не без помилок, вдалось створити шедевр. Тут знаходиться 4600 панелей. Наземна електростанція має загальну потужність – 326,12 кВт, дахова – 1,114  МВт. Річна загальна генерація буде становити приблизно – 1,4 млн кВт/год», – розповів директор ТОВ «Синтез Солар» Юрій Пасічник.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!