На Львівщині запрацювала нова гаряча лінія для питань щодо зниклих безвісти чи полонених військових

1575 0
Новостворені номери зможуть приймати дзвінки навіть у разі блекауту.
ЗВІЛЬНЕНІ З ПОЛОНУ УКРАЇНСЬКІ ВІЙСЬКОВІ/ФОТО УМОВНЕ

ЗВІЛЬНЕНІ З ПОЛОНУ УКРАЇНСЬКІ ВІЙСЬКОВІ/ФОТО УМОВНЕ

Від сьогодні, 29 грудня, координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими відкриває новий телефонний номер консультаційної лінії. Угромадян з’явиться більше можливостей отримати консультацію з приводу полонених або зниклих безвісти рідних за особливих обставин. Про це повідомляє Львівський обласний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки.

Новий номер для дзвінків з України 0 800 300 529 (безкоштовно). Для дзвінків з-за кордону 044 390 43 90 (за тарифами оператора).

Читайте також: Чому не можна публікувати фото полонених та зниклих безвісти

На відміну від звичайних GSM-ліній, новостворені номери зможуть приймати дзвінки навіть у разі блекауту, адже раніше в умовах тривалої відсутності електропостачання звичайні GSM-лінії працювали нестабільно, а громадянам почасти було складно додзвонитися до Коордштабу. Тепер дзвінки на лінію надходитимуть через мережу Інтернет за допомогою двох каналів, зокрема резервного через Starlink.

Разом із новими номерами також діятиме і попередній номер консультаційної лінії штабу – 095 412 74 24.

Читайте також: «Я божеволію». Як рідні шукають зниклих безвісти військових і куди їм звертатися

Нагадаємо, чому не можна публікувати фото полонених або безвісти зниклих українців та пояснює, як це може зашкодити перемовинам, читайте тут.
Ольга Коваль

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!