На Львівщині запрацюють три вітрові електростанції

2927 0
В області також почнуть роботу 2 об’єкти сонячної енергетики та 2 міні-гідроелектростанції.
фото: ecosvit.net

фото: ecosvit.net

У 2017-му році у Львівській області планують ввести в експлуатацію 3 об’єкти вітрової енергетики загальною потужністю 69,4 МВт, а також 2 об’єкти сонячної енергетики загальною потужністю 75 МВт та 2 міні-гідроелектростанції потужністю 510 кВт.

Цього року очікується виробництво електроенергії всіма об’єктами відновлювальної енергетики 35,3 млн кВт⋅год, що на 83% більше, ніж у 2015-му році, інформують у прес-службі Львівської ОДА. 

Читайте також: У Львові побільшає станцій велопрокату. Перелік локацій 

«Львівщина має хороший потенціал для розвитку відновлювальних джерел енергії, облдержадміністрація підтримує та сприяє розвитку альтернативної та відновлювальної енергетики як одному з найважливіших елементів енергетичної безпеки України», – зазначив директор департаменту паливно-енергетичного комплексу та енергозбереження облдержадміністрації Михайло Мельник на відкритті дев’ятої Міжнародної науково-практична конференції «Нетрадиційні і поновлювані джерела енергії як альтернативні первинним джерелам енергії в регіоні».

Він також зазначив, що у Львівській області активно розвивається альтернативна та відновлювальна енергетика: працюють 2 об’єкти вітрової енергетики загальною потужністю 13,2  МВт, 2 об’єкти сонячної енергетики загальною потужністю 8,2 МВт.

А у 2016-му році введено в експлуатацію 41 сонячну установку приватних домогосподарств потужністю 600,7 кВт. Наразі діє вже 70 сонячних установок приватних домогосподарств.

Опублікувала Марічка Мишок


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!