На Львівщині затримали посадовців, які за хабарі здавали в оренду спецтехніку

1103 0
Протиправну діяльність організували головний механік та головний інженер районних об’єктів водопостачання Львівщини.
фото: управління сбу у львівській області

фото: управління сбу у львівській області

На Львівщині заблокували ще одну схему незаконного збагачення посадовців підприємств критичної інфраструктури. Так, ділки здавали в оренду державну техніку спеціального призначення, а вилучені кошти привласнювали. Як повідомили в управлінні Служби безпеки України у Львівській області, протиправну діяльність організували головний механік та головний інженер районних об’єктів водопостачання Львівщини. 

«Всупереч можливій дестабілізації роботи за відсутності на підприємствах вказаної техніки та без укладання відповідних договорів оренди, ділки здавали у користування комерсантам спецтехніку. Виручені кошти від такої «діяльності» вони привласнювали», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: Директора коледжу на Львівщині спіймали на хабарі у 75 тисяч гривень

Правоохоронці затримали обох учасників схеми згідно зі ст. 208 КПК України під час того, як вони отримували чергові транші неправомірної вигоди у розмірі 27 тис. грн та 10 тис. грн. Фігурантам вже повідомили про підозри у вчиненні кримінального правопорушення за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України. Тривають слідчі дії для встановлення суми нанесених збитків.

Нагадаємо, що напередодні Служба безпеки України викрила на хабарі керівника однієї з філій Львівського облавтодору, який здавав в оренду спецтехніку, яка повинна використовуватись для будівництва оборонних споруд на Львівщині в разі можливої агресії рф та наступу на західні території України. 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!