На Львівщині зацвіла долина диких тюльпанів

4227 0
Долина розташована у ландшафтному заказнику в Миколаївському районі Львівської області.
Фото: ua.igotoworld.com

Фото: ua.igotoworld.com

У Львівській області розквітли дикі тюльпани у ландшафтному заказнику «Стариці Дністра». Про це розповіла керівниця управління туризму та курортів облдержадміністрації Наталія Табака, повідомляє Укрінформ.

«Окрасою заказника є цвітіння найбільшої в Україні популяції рябчика шахового, прозваного у народі диким тюльпаном. Ця рослина занесена до Червоної книги України й Польщі», – сказала вона.

Читайте також: Черга до магнолій. У ботанічному саду відбувся день відкритих дверей. Фоторепортаж

Довідка. Українська видова назва «рябчик шаховий» вказує на специфічне забарвлення пелюсток, на яких темно-пурпурові цятки чергуються з білими у строгому порядку, наче на шахівниці. Схоже значення має і латинська назва meleagris (в перекладі – «цесарка»), яка порівнює строкатість квіток з цятками на пір'ї цього птаха. У Західній Європі цей вид відомий у культурі з 1519 року, де майже одразу набув широкої популярності. В 1600-1603 роках художник Якоб де Гейн-молодший зобразив рябчик шаховий на одному зі своїх натюрмортів.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!