На Львівщині заявили про погашення заборгованості з зарплат для шахтарів

798 0
Також частково виплатили аванс на грудень 2021 року.
Фото: УП

Фото: УП

Упродовж 29-30 грудня на рахунки ДП «Львіввугілля» скерували кошти, якими вдалося погасити заборгованість із заробітної плати за 2021 рік в повному розмірі всім працівникам підприємства. Про це заявили у Львівській ОДА.

Окрім цього, як повідомили у департаменті паливно-енергетичного комплексу, енергоефективності та житлово-комунального господарства облдержадміністрації, також частково виплатили аванс на грудень 2021 року.

Читайте також: Одного з керівників ДП «Львіввугілля» підозрюють у розтраті 3,2 млн грн

Додамо, що Верховна Рада 16 грудня ухвалила за основу законопроєкт про зміни до державного бюджету на 2021 рік щодо погашення заборгованості із заробітної плати працівникам державних вугледобувних підприємств, який передбачає спрямування на виплату заборгованості додатково 2,4 млрд грн.

Нагадаємо, на початку грудня гірники першої зміни чотирьох шахт держпідприємства «Львіввугілля» відмовились спускатися у шахту через заборговану зарплату. Ще майже 40 гірників шахти «Червоноградська» залишалися під землею. Вони просили посадовців вирішити проблемні для шахтарського регіону питання і виплатити людям зароблені гроші. У знак протесту шахтарі перекривали міжнародну трасу.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!