На Львівщині збудують дві гідроелектростанції

6006 1
У Львівській області планують облаштувати дві малі гідроелектростанції.
фото ілюстративне: www.empt.cz

фото ілюстративне: www.empt.cz

Про це йдеться у відповідному Меморандумі про співробітництво у галузі розвитку альтернативної енергетики, який компанія підписала зі Львівською облдержадміністрацією.

"Ми проаналізували потенціал малої гідроенергетики на Львівщині і вирішили облаштувати ГЕС на Завадівському та Добротвірському водосховищах", – зазначив директор зі стратегії та розвитку компанії "Free Energy" Анатолій Ніколайчук, додавши, що при реалізації проектів будуть враховані соціальні потреби територіальних громад.

Читайте також: Вітер змін: як за 100 кілометрів від Львова працює вітроелектростанція

Завадівське водосховище, фото: www.active.lviv.ua

Добротвірське водосховище, фото: ecotown.com.uа

"Free Energy" займається будівництвом гідроелектростанцій потужністю від 100 кВт до 10 МВт. У найближчі 3-5 років компанія планує побудувати та ввести в експлуатацію низку малих ГЕС загальною потужністю 10-12 МВт. 

Нагадаємо, у Львівській області виділили 50 гектарів на території Державного гірничо-хімічного підприємства (ДГХП) «Сірка» для будівництва сонячної електростанції.

За матеріалами сайту ЛОДА, EcoTown

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
27 Серпня, 2016 00:34
Христина Цікава новина, хотілося б більше дізнатись про плюси та мінуси, можливі небезпеки побудови цих малих ГЕС(вікі пише виключно про плюси, на курсі стаття говорить, що нищаться унікальні екосистеми). Буду дуже вдячна якщо ви підготуєте такий матеріал, бо як я розумію вже є конкретні місця де їх планують будувати.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!