На Львівщині збудують ще одну сонячну електростанцію

6234 0
У Львівській області виділили 50 гектарів на території Державного гірничо-хімічного підприємства (ДГХП) «Сірка» для будівництва сонячної електростанції.
фото: ecotown.com.uа

фото: ecotown.com.uа

Розпорядженням голови Львівської облдержадміністрації Олега Синютки від 12 серпня 2016 року ділянка, яка розташована за межами населеного пункту на території Новороздільської міської ради, надана в оренду на 49 років компанії ТзОВ "Ліг Агро". Наразі ТзОВ "Ліг Агро", за словами голови Залузької сільської ради Василя Максимика, будує сонячну електростанцію на 41,7 га, отриманих від обласної адміністрації восени 2015 року. 

Читайте також: Вітер змін: як за 100 кілометрів від Львова працює вітроелектростанція

Заснованою у 2013 році ТзОВ "Ліг Агро" офіційно керує екс-голова Миколаївської райдержадміністрації Ігор Пілка. 90% компанії "Ліг Агро" належать ТзОВ "Ліг Енергія", а 10% – Роману Васьківу, начальнику юридичного відділу "Корпорації "КРТ" народних депутатів України Ярослава і Богдана Дубневичів.  Основною часткою компанії "Ліг Енергія" володіє балтійське підприємство "Балтінвест Холдинг". І хоча бенефіціарним власником холдингу є Валдіс Родзіньш, проте фактично фірма підконтрольна Дубневичам. 

Сонячна енергія – це не новий для Дубневичів бізнес. Восени минулого року їхнє ТзОВ «Ліг Агро» отримало від обласної адміністрації ділянку площею 41,7 га для будівництва сонячної електростанції. Якраз зараз, за інформацією голови Залузької сільської ради Максимика Василя Івановича, там триває монтаж сонячних батарей.

Читайте також: Львів’янка, яка мешкає в центрі міста, перейшла на енергію сонця

Загалом сонячна електроенергія на Львівщині розвивається доволі стрімко. Перша така електростанція  була побудована поблизу Самбора у травні 2013 року компанією «ЕКО-Оптіма». Ще одна сонячна електростанція функціонує в с. Солонка поблизу Львова. Її власник Роман Баб’ячок є повністю енергонезалежним і, окрім цього, продає сонячну енергію «Львівобленерго».

За матеріалами Zaxid.net, EcoTown


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!