На Львівщині збудують завод, де працевлаштують 2 тисячі людей

5512 0
Вже цьогоріч у місті Броди французький концерн «Nexans» розпочне будівництво нового заводу з виготовлення електричних кабельних мереж. Днями інвестор на аукціоні отримав право оренди 5,9 гектарів землі на вулиці Чупринки. Про це розповів міський голова міста Броди Анатолій Белей.
фото: kaskadbud.com.ua

фото: kaskadbud.com.ua

«Під час земельних торгів з продажу прав оренди на цю ділянку перемогу здобуло дочірнє підприємство концерну «Nexans» – ТзОВ «Електроконтакт Україна», яке вже працює на Львівщині, – зазначив Анатолій Белей. – Відтак інвестор може розпочати будівництво вже навесні».

За словами міського голови, компанія отримала землю у користування терміном на 49 років. Зокрема, під час аукціону річна плата за оренду зі стартової ціни у 187 тисяч виросла до майже 280 тисяч гривень, які підприємство сплачуватиме у місцевий бюджет.

Нагадаємо, що майбутній завод у Бродах спеціалізуватиметься на виробництві електричних кабельних мереж для провідних світових автовиробників. Вже орієнтовно у першому кварталі 2017-го року, він може розпочати роботу. Загалом компанія «Nexans» планує інвестувати понад 120 мільйонів гривень та працевлаштувати близько 2-ох тисяч людей.

Читайте також: На Львівщині хочуть збудувати німецький завод автопромисловості

Нагадаємо, нещодавно інвестори з Китаю повідомили, що мають намір збудувати у Львові теплову електростанцію, котра для виробництва енергії використовуватиме водовугільне паливо, як альтернативу природному газу. Максимальна потужність такої ТЕЦ буде близько 100 МВт. 

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!