На Львівщині збудують завод із виробництва сухих будівельних сумішей

2789 0
Компанія «Ковальська» обіцяє інвестувати у родовища на Львівщині, що пов’язані з виробництвом.
Фото: wikimapia.org

Фото: wikimapia.org

Будівельна компанія «Ковальська» збудує у Розвадові на Львівщині завод із виробництва сухих будівельних сумішей. Про це компанія повідомила на своєму сайті.

«Ковальська» придбала ТОВ «Розвадів Будматеріали» загальною площею приблизно 140 га. Комплекс містить піщаний і вапняковий кар’єри, шахтні печі для випалу вапняку та завод для виготовлення силікатної цегли.

Запаси сировини на піщаному кар’єрі оцінюють у майже 10 млн кв. м, заплановані обсяги видобутку – 400-500 тис. т на рік. Компанія використовуватиме пісок для виробництва сухих будівельних сумішей Siltek. Ще один завод Siltek «Ковальська» збудує на цій же території протягом наступних двох років. Окрім цього, сировину будуть реалізовувати на Західній Україні.

Вапнякове родовище має запаси сировини на рівні 6 млн т. Щороку планують видобувати 200 тис. т вапняку, що перероблятимуть на власних потужностях.

Лінії просіву та перероблення піску модернізують для безвідходного перероблення. Також компанія обіцяє інвестувати у родовища на Львівщині, що пов’язані з виробництвом.

«Інвестиції у регіон протягом найближчих років сягнуть 500 млн грн», – каже генеральний директор ПБГ «Ковальська» Сергій Пилипенко.

Додамо, що ПБГ Ковальська – український виробник будівельних матеріалів та забудовник, входить в групу Акціонерне товариство «Завод залізобетонних конструкцій імені Світлани Ковальської». Його заснували у 1956 році. Гендиректором компанії є Сергій Пилипенко, а президентом – Олександр.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!