На Львівщині збирають кошти для парафії, чия каплиця згоріла вщент

1540 0
Поряд із каплицею парафія будує церкву. На її добудову потрібно 2 мільйони гривень.
Фото: Mykhailo Hloviak

Фото: Mykhailo Hloviak

У Стрию оголосили про збір коштів на добудову храму парафії блаженного священомученика Йосафата Коциловського (УГКЦ), чия каплиця згоріла сьогодні вранці.

Читайте також: На Львівщині згоріла дерев'яна каплиця. Фото, відео

Дерев’яну капличку збудували 12-13 років тому. Її прихожанами нині є сотня сімей. Пожежа цілком її знищила, тож відновлювати немає що, розповів Тvoemisto.tv настоятель храму Віталій Лесів. Тому усі зусилля, ймовірно, спрямовуватимуть на добудову нової церкви. Її почали зводити три роки тому. Аби завершити роботи, потрібно приблизно 2 мільйони гривень.

«Храм почали будувати три роки тому, все готове, щоб його накривати. Маємо училище, яким опікуємося, там є каплиця, також між будинками є капличка невеличка, може зараз там будемо молитись. На добудову нового храму потрібно до двох мільйонів гривень», – каже священник.

Читайте також: На Львівщині повністю згоріла дерев'яна церква

Він також розповідає, що дивом не постраждав паламар, який був під час вибуху в каплиці. Якби не термоодяг, то чоловік отримав би значні опіки.

«Паламар, пан Валерій був у храмі. Він прийшов, увімкнув світло, почав запалювати свічки, лампадки. Одну запалив і стався вибух. Його одяг обгорів, трохи є опіки на лиці. Його врятувала термобілизна радянська, яка не горить», – розповідає священник.

Також вціліли мощі покровителя храму – священномученика Йосафата Коциловського і мощі святого апостола Юди Тадея.

«Ще ми врятували чаші, Євангеліє. Решту все – ікони, меблі, все знищено. Не знаємо, що могло вибухнути. Немає у храмі газу, ніяких балонів», – розповідає Віталій Лесів.

Реквізити рахунку настоятеля храму о. Віталія Лесіва:

5168757348173032 Лесів В.В (вказувати, що це пожертва).

Та рахунок парафіії

I-BAN: UA603253650000000260000008780
ЄДРПОУ:26181559 АТ «Кредобанк»

Нагадаємо, пожежа у капличці виникла сьогодні, 20 січня, о 7.13 год. За попередньою інформацією, тут стався вибух. Що стало його причиною, наразі невідомо. Вибух знищив стіну і пошкодив перекриття. Також постраждав церковний інвентар. Середина вся обгоріла. Унаслідок пожежі постраждав паламар, який отримав опіки, проте він від госпіталізації відмовився. Пожежу гасили 15 рятувальників зі Стрия та Моршина. Її локалізували о 07:29 год і повністю ліквідували о 07:55 год.

Вікторія Савіцька

Фото отця Михайла Глов’яка

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!