На Львівщині 104 сім’ї загиблих учасників АТО отримали житло

1965 0
У Львівській області 104 родини загиблих військовослужбовців та учасників АТО, які втратили функціональні можливості, забезпечили житлом. Про це розповів директор департаменту соціального захисту Львівської ОДА Василь Мартиняк під час звіту про проведену роботу у 2015 році і перспективні плани на 2016 рік у п'ятницю, 15 січня.
Фото: ua.korrespondent.net

Фото: ua.korrespondent.net

«Із державного бюджету профінансовано закупівлю 79 квартир, – сказав Василь Мартиняк. – Окрім того, ще 6 квартир придбали за кошти з резервного фонду державного бюджету, 12 – виділило Міністерство оборони у військовому містечку в Липниках, сімом родинам загиблих помешкання купили благодійники. Слід додати, що у місті Трускавці виділено земельну ділянку під будівництво багатоквартирного будинку для учасників АТО та сімей загиблих Героїв».

Читайте також: Коли і де у Львові відкриють центр надання послуг учасникам бойових дій?

За словами керівника департаменту, в області також ведеться активна робота з демобілізованими військовослужбовцями. Це стосується соціального забезпечення, працевлаштування, професійної перепідготовки, оздоровлення та реабілітації воїнів, які повертаються зі Сходу України.

«Реабілітаційних послуг для учасників АТО на Львівщині достатньо, – зазначив Василь Мартиняк. – Зокрема, у Львівському міжрегіональному центрі соціально-трудової, професійної та медичної реабілітації інвалідів пройшли реабілітацію 52 учасники АТО з важкими вогнепальними та мінними пораненнями різних частин тіла. Також 27 військових з інвалідністю перебували у Турківському районі в Західному реабілітаційно-спортивному центрі».

Опублікувала Наталія Середюк

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!