На Львівщині зменшилася кількість населення

2047 0
Найчастіше мешканці області помирали через хвороби серця та онкологію.
Фото: УНІАН

Фото: УНІАН

Кількість населення на Львівщині зменшилася. Станом на 1 серпня 2020 р. чисельність населення становила 2 504,7 тис. осіб, що на 9,3 тисячі менше, ніж за аналогічний період минулого року. Про це повідомляє Головне управління статистики у Львівській області.

Читайте також: У 2021 році найімовірніше не буде всеукраїнського перепису населення

«За пів року, упродовж січня-липня, в області народилось 12 097 дітей, а померли – 19 382 особи. У середньому на кожні 10 тис. осіб населення народилося 83 немовляти, померло – 133 особи», – йдеться у повідомленні.

Серед основних причин смерті населення Львівської області: хвороби системи кровообігу (ішемічна хвороба серця, алкогольна кардіоміопатія, цереброваскулярні хвороби), на другому – злоякісні новоутворення, далі ідуть хвороби системи травлення та зовнішні причини смерті (транспортні нещасні випадки, утоплення, нещасні випадки, спричинені дією диму, вогню та полум’я, отруєння). 

Читайте також: Скільки людей живе на Львівщині

Нагадаємо, що у бюджеті на 2020 рік на проведення повноцінного перепису населення в Україні заклали 3,4 млрд грн. Утім пізніше міністр Кабінету Міністрів Олег Немчінов сказав, що проведення перепису населення є у програмі дій уряду, але його не вдасться провести, поки не подолають розповсюдження коронавірусної інфекції.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!