На Львівщині знайшли підпалювача сухої трави, через якого загорівся ліс у Карпатах

4707 0
Вогонь знищив лісові культури на площі 4,8 га.
Фото: Оксана Леневич

Фото: Оксана Леневич

На Львівщині знайшли підпалювача сухої трави, через дії якого 8 квітня загорівся ліс у селі Козьова в Карпатах. Про це повідомляє пресслжба Львівського обласного управління мисливського та лісового господарства.

Один із жителів села на Сколівщині ремонтував водозабор та розчищав сінокіс шляхом спалювання сухої трави, чим спричинив пожежу. Вогонь знищив лісові культури на площі 4,8 га. Завдані збитки лісовому господарству становлять 74 475 гривень.

До гасіння лісової пожежі залучили сили державної лісової охорони та Сколівської пожежної частини. А через загрозу можливого поширення вогню на більші площі і для гасіння окремих осередків вогню додатково залучили весь особовий склад Сколівської пожежної частини, Славської пошуково-рятувальної служби та рятувальників зі Стрия та Трускавця. 

Низову лісову пожежу локалізували вночі близько 01.00 9 квітня. Однак роботи щодо ліквідації пожежі тривають і дотепер. Встановили цілодобове чергування працівників державної лісової охорони.

Нагадаємо, як повідомив раніше Tvoemisto.tv речник ДСНС Львівщини Віталій Туровцев, до гасіння задіяли три одниниці техніки та 25 рятувальників.

Фото Оксани Леневич


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!