На Львівщині знайшли засипані зерном бочки часів голоду у 1947 році

31507 0
Скоріш за все, ці дві бочки – свідки голоду, який спіткав Галичину у ті роки.

У Перемишлянах на Львівщині «чорні копачі» знайшли дві металеві бочки з зерном, які належать часам голоду у 1947 році. Про це написав історик Микола Бандрівський у Фейсбук. 

«Скоріш за все, ці дві бочки – німі свідки страшного голоду, який спіткав Галичину у 1947 році (мені мама і бабця розповідали). Чому це зерно залишилося невикористаним тією особою (чи особами), які його закопували, сьогодні навряд чи вдасться встановити», – написав він. 

Читайте також: Як забудовники «ховають» історію львова. Археолог про дослідження міста

Він додає, що часом «чорні копачі» викопують не просто якісь матеріальні коштовності, а речі, які взагалі неможливо аиставляти на продаж. Йдеться про ці дві бочки, алюмінієві бідони, які були заповнені архівами регіональних підрозділів УПА, листівками того часу, фотографіями упівців, документами і нагородами радянських солдат і офіцерів. 

«За моїми підрахунками, починаючи з 2018 по 2021 роки «чорними копачами» на території Львівщини, Тернопільщини та Івано-Франківщини віднайдено близько 35 таких бідонів. Частина з них із документами – у Інституті національної пам’яті», – додає. 

Читайте також: «Чорні копачі» на Львівщині знайшли давній 100-кілограмовий дзвін. Що буде із знахідкою

Нагадаємо, що на Львівщині, у Золочівському районі, поблизу одного з давніх храмів знайшли церковний дзвін вагою майже 100 кг. Викопали його також «чорні копачі». Цей дзвін, по розповідях, з старого костелу, який був розбитий у період Другої Світової Війни. 

Фото зі сторінки Миколи Бандрівського


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!