На Львівщині знімають дитячий фантазійний фільм «Лис Микита»

2182 0
Стрічку за мотивами казки Івана Франка «Лис Микита» зніматимуть у Дрогобичі, Бориславі, Трускавці, а фінальну частину – у Нагуєвичах.
Фото: скрін із відео

Фото: скрін із відео

На Дрогобиччині тривають зйомки дитячого фантазійного сімейного фільму «Лис Микита» за мотивами однойменної казки Івана Франка. Фільм буде приурочений до 30-річниці незалежності України та 165-річниці від дня народження Івана Франка. Автори стрічки обіцяють оригінальну дитячу казку в сучасній інтерпретації, йдеться на top-news.com.ua.

Читайте також: Які українські фільми та мультики покажуть цього року. Найочікуваніші прем'єри

Серед головних героїв: Лис Микита, Іван Франко, годинникар, який подорожує в часі та негідники, які перешкоджатимуть позитивним персонажем. Також  у фільмі розкажуть маловідомі факти про Франка, наприклад, про його балотування у сейм.

Роботу над проєктом почали минулого літа. Зйомки стартували місяць тому. Наразі автори працюють над розкадровкою, підбором костюмів та виглядом героїв. Коли погода покращиться, команда приступить до знімання основних масових сцен.

Стрічку зніматимуть у Дрогобичі, Бориславі, Трускавці, а фінальну частину – у Нагуєвичах. Там побудують локацію у вигляді міжнародного ярмарку, приуроченого до дня народження Франка. Спеціально декорацій для кінострічки створювати не планують.

Роботу над кінострічкою хочуть завершити до кінця липня. Прем’єра фільму запланована на серпень. Фільм покажуть у кінотеатрах регіону, у планах – України.

Бюджет фільму становить 5 мільйонів гривень.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!