На Львівщині знімають унікальний багатонаціональний фільм. Фото

3177 0
Днями у Львові знімальна група ірано-чесько-українського повнометражного фільму «Осінні спогади» розповіла про зйомки фільму, чому вони відбуваються саме в Трускавці та загалом на Львівщині, туристична привабливість регіону формується і завдяки участю в таких масштабних кінопроектах.

 «Ми вибрали Трускавець, тому що завжди добре бути першими, відзняти найкращі локації. Мені вдалось переконати мого співпродюсера з Ірану Amir Seyed Zadeh , що знімати зараз в Україні не лише дуже вигідно через курс валют, але й перспективно. В Україні є досить багато кінофестивалів, але дуже мало своїх повнометражних фільмів. Ще менше тих, які виходять на міжнародний ринок. В цьому проекті міжнародна складова закладена з самого початку. Крім того, цілком несподівано події у світі почали повторювати сценарій фільму. Я зараз маю на увазі ситуацію з біженцями із Близького Сходу. Перша думка у мене була – звідки стільки людей знають про що буде наш новий фільм?! Так він виявився актуальним не лише для України, але й для всього світу», – каже продюсер стрічки Віктор Вілгелм.

Наскрізною темою фільму є пережита героями війна, яка незалежно від країни, приносить із собою біди простим людям. Проте під її тиском герої не втрачають головного - любові та людяності.  Сюжет фільму – це історія кохання і спогадів українського активіста, волонтера, який захоплюється музикою, але добровільно пішов в АТО, а після поранення приїжджає на лікування у Західну Україну; іракської дівчини-біженки та чоловіка, який пережив особисту драму і намагається почати життя спочатку.

Головну чоловічу роль у фільмі виконає нещодавно мобілізований актор Дмитро Лінартовичао, відомий за головною роллю у фільмі «Той, що пройшов крізь вогонь».

У зйомках фільму в одній з головних ролей задіяний також відомий український актор Олександр Ігнатуша, ще дві жіночі ролі отримали акторки Тетяна Юрікова та Галина Яблонська. Кастинг на епізодичні ролі оголосили в Трускавці та Дрогобичі.

Фото надала прес-служба знімальної групи

Прем'єра повнометражного фільму «Осінні спогади» планується весною 2016 року в усіх країнах, задіяних у створенні кінокартини.

Опублікувала Наталія Середюк

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!