На Львівщині знову можливі підтоплення через розлив річок

1628 0
У басейнах Сяну і Дністра вода може піднятись до 1,5, а подекуди і до 2 метрів.
Фото: Поліція Львівської області

Фото: Поліція Львівської області

Сьогодні, 7 липня, і завтра, 8 липня, на Львівщині очікується підйом рівнів води у басейнах Сяну і Дністра на 0,5 – 1,5 м, а подекуди – до 2 м. Про це повідомляє Департамент з питань цивільного захисту населення Львівської ОДА.

Читайте також: Чому вода у Карпатах зносить дороги і забирає людські життя. Пояснення експерта

Відтак можливий вихід води на заплаву. А при сильних дощах можливе формування значного мiсцевого та схилового стоку, в горах є загроза утворення окремих селiв.

«На фонi пiдвищеної водностi на річці Стрв'яж бiля села Луки Самбірського району зберiгається загроза досягнення вiдмiток початкового затоплення окремих прирiчкових госпоб'єктiв та будiвель», – ідеться в повідомленні.

На Львівщині досі залишаються підтопленими господарські об’єкти у селах Старява, Лопушниця, Катина і Поляна через розлив річки Катинки 4 липня. Тут зруйновано одну дорогу, пошкоджено 12 пішохідних переходів та 12 транспортних переїздів через річку, відсутній доїзд через річку до 17 будинків.

Нагадаємо, протягом 7-8 липня на Львівщині очікуються сильні зливи, грози, град і пориви вітру до 22 м/с.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!