На Львівщині знову обіцяють блокувати кордон із Польщею

1966 1
Протестувальники планують перекрити одразу три прикордонні пункти пропуску.
Фото: informator.news

Фото: informator.news

Мешканці прикордонних населених пунктів Львівщини знову анонсували перекриття пунктів пропуску на кордоні з Польщею через протест проти нового законодавства про безмитне ввезення товарів із-за кордону. Про це повідомляє Zaxid.net.

Читайте також: Потопити «човників». Репортаж із черги на пункті пропуску в Шегинях

Відтак завтра, 3 лютого, планують з 10:00 до 18:00 заблокувати дороги до трьох пунктів пропуску – Шегині, Рава-Руська та Ягодин (Волинська область). 

Мітингувальники зазначили, що вони ходитимуть по пішохідних переходах та щоп’ятнадцять хвилин та пропускатимуть до кордону по десять машин, таким чином ускладнивши людям перетин кордону.

«Буде трошки проблема, щоби люди відчули, що то непорядок, що той закон із часом на них також буде впливати, коли поїдуть щось собі купити на суму понад 50 євро. Чому ми не можемо на 500, до 500 євро, як було, купити товар і поїхати собі спокійно в Україну?» – сказав один із організаторів акції Володимир Васьків.

Читайте також: Чому перекриття трас шкодить самим «човникам»

Нагадаємо, раніше мітингувальники вже кілька разів блокували кордон України з Польщею через нове законодавство, що обмежує безмитне ввезення товару з-за кордону, згідно з яким українці можуть провозити товари загальною вартістю до 500 євро і вагою до 50 кг за умови, якщо були відсутні в країні понад 24 годин і в'їжджають в Україну не частіше одного разу за 72 години. Якщо ці тимчасові проміжки не дотримуються - ввезти товари можна буде на суму до 50 євро. 

Голова Львівської обласної адміністрації Олег Синютка запропонував притягнути до відповідальності блокувальників кордону.

 


Читайте також:
2 Лютого, 2018 21:21
Гість Бариги собі офігіли і ше погрожують шо і нормальні люди мають страждати, бо баригам обломилося. А правоохоронні органи ніякого права охороняти не вміють.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!