На Львівщині зросли ціни та фрукти та овочі із «борщового набору»

1119 0
Водночас ціни підняли й за газ, транспортні послуги та мобільний зв’язок.
Доставка.юа

Доставка.юа

У травні цього року на Львівщині суттєво подорожчали фрукти та овочі із «борщового набору». Проте, яйця, огірки та помідори подешевшали. Про це повідомляє Головне управління статистики Львівщини.

Зокрема, у травні порівняно з квітнем цього року, ціни на продукти харчування та безалкогольні напої у Львівській області підвищилися на 1,8%, а з початку року – на 8,7%. Найбільше подорожчали фрукти (на 18,5%).

Читайте також: В Україні хочуть підвищити ціни на алкоголь

Ціни на соняшникову олію, майонез, м’ясо птиці, рибу живу, охолоджену підвищилися на 8,3-3,6%; м’ясо свиней, мед, консерви рибні в олії, крупи ячні, кондитерські вироби з цукру подорожчали на 2,7-2,0%. Водночас яйця подешевшали на 17,8%.

Овочі здешевіли у середньому на 2,6%, зокрема, огірки – на 43,9%, помідори – на 19,1%. Але здорожчав «борщовий набір» – ціна на білокачанну капусту зросла на 36,4%, буряк – на 30,7%, цибуля ріпчаста – на 26,6%, морква – на 17,1%.

Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби підвищились на 0,8%, у тому числі тютюнові вироби – на 1,4%, алкогольні напої – на 0,2%.

У житлово-комунальній сфері збільшилися тарифи на газ природний – на 11,1%. Вартість інших комунальних послуг не змінилася. Ціни на матеріали для утримання і ремонту житла підвищилися на 0,5%.

Читайте також: В Україні почали діяти нові ціни на газ для населення

На 3,3% збільшилася вартість транспортних послуг, зокрема вартість перевезень автодорожнім пасажирським транспортом збільшилася на 3,5%, авіаційним – на 3,0%, залізничним – на 2,0%. Паливо та мастила подорожчали на 0,5%.

Зросли ціни й у сфері зв’язку – на 4,5% збільшилася вартість послуг мобільного зв’язку.

Нагадаємо, що із січня 2021 року в Україні підвищилася вартість ігристих вин – на них встановили мінімальну роздрібну ціну у 109 гривень.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!