На Львівщині зростає захворюваність на грип та ГРВІ

1940 0
Минулого тижня захворіли понад 7,5 тисяч людей.
фото: 4mama.ua

фото: 4mama.ua

Минулого тижня у Львівській області на ГРВІ захворіли 7657 людей, що на 674 випадки більше, аніж попереднього тижня. Про це повідомляє Львівський обласний лабораторний центр МОЗ.

Читайте також: Сезон грипу 2018-2019. Що треба знати, щоб вберегтися

Інтенсивний показник захворюваності становить 304,9 при епідемічному порозі у 439,6. Більшість хворих – діти до 17 років (57,3%).

У лабораторному центрі спільно з Департаментом охорони здоров’я визначили вразливі категорії, які мають обов’язково отримати щеплення. Це 54 тисячі людей: медики, вчителі, працівники сфери обслуговування.

«Також у групі ризику перебувають діти 2-6 років та люди після 60 років. Найкращий спосіб вберегтись від хвороби – вакцинація від грипу», – кажуть фахівці.

Нагадаємо, в аптечній мережі Львова є вакцина від грипу виробництва Франції та Кореї. Обидві містять штамми, що, за прогнозами, цьогоріч циркулюватимуть у Східній Європі.

Читайте також: Сезон грипу 2018-2019. Що треба знати, щоб вберегтися

Медики також нагадують, що потрібно уникати великого скупчення людей, а у випадку хвороби – тим більше. Варто одягатись за погодою і стежити, аби не промокали ноги. Головне правило – часто мити руки і не торкатися ними обличчя. Окрім того, потрібно провітрювати приміщення, де проводите багато часу, навіть якщо у ньому є хворий. Потрібно добре висипатись, бути фізично активним, уникати стресу та вживати здорову їжу і достатню кількість води.

У випадку захворювання не потрібно займатись самолікуванням, а варто звернутись до свого сімейного лікаря. Тільки лікар зможе правильно оцінити важкість стану, поставити діагноз та призначити правильне  лікування.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!