На Львівщині зривається шоста хвиля мобілізації

3536 0
За словами прокурора області Романа Федика, серед головних причин зриву мобілізації на Львівщині є самоусунення окремих посадових осіб органів місцевого самоврядування від виконання своїх службових обов'язків. Йдеться про неоповіщення осіб, які підлягають мобілізації.
фото: bug.org.ua, expres.ua, www.0352.ua

фото: bug.org.ua, expres.ua, www.0352.ua

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Львівської області. Такі дані були озвучені під час наради у прокуратурі Львівської області за участю керівників правоохоронних органів, керівництва Львівської ОДА, органів місцевої виконавчої влади, військових комісарів.

Як зазначалося на нараді, під час шостої хвилі мобілізації в 367 населених пунктах області не була мобілізована жодна людина. У зв'язку з цим правоохоронними органами щодо голів сільських рад вже розпочато 14 кримінальних проваджень за скоєння кримінальних правопорушень, передбачених ст. 114-1 КК України (перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань). Ще 2 аналогійних кримінальних провадження розпочато щодо керівників підприємств, які не допустили на свою територію представників військкомату.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 фактів про шосту хвилю мобілізації на Львівщині

«На нараді також наголосили на необхідності активізації роботи органів внутрішніх справ при розшуку осіб, які ухиляються від військової служби або підозрюються у дезертирстві. Так, станом на сьогодні у розшуку перебуває 11 тисяч таких осіб», - наголошується у повідомленні.

Джерело: Уніан.

Опублікувала Наталія Середюк

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!