На Львівщині з’являться дільничні офіцери громади

1811 0
Невдовзі має розпочатися конкурсний відбір кандидатів, які хочуть пройти навчання за такою специфікою.

У Національній поліції України стартує новий проект під назвою «Поліцейський офіцер громади». Невдовзі такі офіцери з’являться в кожній територіальній громаді. Про це під час ток-шоу «Наші реформи» повідомив начальник Управління патрульної поліції у Львівській області Роман Пилипенко.

«Це для нас новий формат служби, щось подібне до шерифів. Йдеться про дільничних офіцерів громади, які, де проживають, там і нестимуть службу. Тобто їх не залучатимуть до будь-яких заходів, що відбуваються на території відділення поліції, не будуть смикати на наради. Поліцейський несе службу у своїй об’єднаній територіальній громаді», – каже він.

За словами Романа Пилипенка, перевага цього проекту в тому, що громада максимально співпрацюватиме з поліцією. Вони будуть підзвітними не лише керівництву, а й громаді. Офіцер буде першим, до кого мешканці, які стикнулися зі злочином чи несправедливістю, будуть звертатися, а також першим, хто повинен буде запобігати кримінальним діянням і правопорушенням на підзвітній території. Тобто вони мають стати частиною громади.

Читайте також: У Львові поліція розшукала зниклих 13-річних двійнят

Наразі не відомо, скільки поліцейських офіцерів громади буде на Львівщині, однак невдовзі має розпочатися конкурсний відбір кандидатів, які хочуть пройти навчання за такою специфікою. Подавати заявки можуть як працівники поліції, так й інші громадяни. До речі, перші не матимуть жодного пріоритету.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!