На Львівщині з’являться водні та кінні туристичні шляхи

2334 0
Департамент міжнародного співробітництва та туризму Львівської ОДА спільно з експертами напрацювали та представили концепцію мережі туристичних шляхів Карпатського регіону. Проект спрямований на створення в Україні туристично-інформаційної інфраструктури за європейськими стандартами.
фото: loda.gov.ua

фото: loda.gov.ua

Про це йшлося на зустрічі начальника управління туризму та курортів Мінекономрозвитку України Івана Ліптуги, першого  заступника  голови Львівської ОДА Рослислава Замлинського та представників областей Карпатського регіону.

Зокрема, фахівці туристичної галузі представили маршрути автомобільних і туристичних шляхів Львівщини. Так головними турмагістралями стануть автошлях Е40, який пролягає через Краковець-Яворів-Івано-Франкове-Львів-Броди на Київ, та Е-50, який проходить із Закарпаття територією нашої області через Сколе-Стрий-Рогатин на Тернопільщину.

Серед європейських велосипедних туристичних шляхів Україну з Європою сполучатиме маршрут R4, який об’єднує  Францію з українською столицею та проходить саме через Львівську область.

Також обговорили два міжнародні велошляхи. Перший – R63-Прага-Львів, який територією України пролягатиме через такі населені пункти:  Смільниця-Хирів-Нижанковичі-(через Перемишль, Польща)-Шегині-Самбір-Рудки-Львів. Та другий – R61- навколо Надсянського національного парку через Великий Березів, Ужоцький перевал, Турку,  Старий Самбір, Хирів, Смільницю та Бєщадський національний парк (Польща) і національний парк «Полоніни» у Словаччині.

Читайте також: У Львівській області відкрили новий гірськолижний курорт

Окрім цього, території Львівщини пронизуватиме і один пішохідний шлях: із Ірландії через Альпи до Карпат. В Україні його маршрут запланували вздовж Карпатського хребта. Деталі ще узгоджують, проте планують, що пролягатиме він із Устиків-Гурних (Польща) через Турку, потім вздовж закарпатського хребта до території Румунії.

Планують ще водні (по річці Західний Буг) та кінні (перебувають у проекті) туристичні шляхи.

Детальніше мережу туристичних шляхів України обговорять у лютому під час зустрічі між представниками Міністерства економічного розвитку і торгівлі України й регіональними фахівцями. За словами начальника управління туризму та курортів Мінекономрозвитку Івана Ліптуги, досвід Львівської області поширять і на інші регіони України.

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!