На Львівщині з'явився новий туристичний маршрут «Грозова брама»

7324 0
Він веде до найвищої вершини Старосамбірщини – гори Маґура-Лімнянська.
Фотографії Старого Львова

Фотографії Старого Львова

На Старосамбірщині презентували новий ознакований туристичний маршрут «Грозова брама». Він стартує від с. Грозьова та веде до найвищої вершини Старосамбірщини – гори Маґура-Лімнянська, висотою 1022 м над рівнем моря. Про це повідомили у ЛОДА.

Читайте також: Ворота у гори. Фоторепортаж із історичної гори Львівщини

Як розповіла директорка регіонального ландшафтного парку «Верхньодністровські Бескиди» Наталія Олійник, маршрут пролягає місцевістю, де збережені народна обрядовість, звичаї і традиції жителів Старосамбірщини. Цікавимим локаціями на маршруті є церква Богоявлення Господнього (1817 р.), гідрологічна пам’ятка природи місцевого значення «Джерело мінеральної води в с. Грозьово».

Інфраструктуру туристичного шляху доповнюють два відпочинкові осередки, які відкрили у 2020 році – на березі р. Мшанка та біля підніжжя Магури-Лімнянської, розрахований на ночівлю для 6 осіб.

Читайте також: Як виглядає Палац Гредлів, в якому відкриють туристичний центр Карпат

Нагадаємо, що біля підніжжя гори Парашка на Львівщині відкрили туристичний екопункт «Дубравка». Його збудували за 295 тисяч гривень. На території спорудили альтанки у бойківському стилі, облаштували автостоянку, встановили столи із лавами, а також місця для збору сміття. Екопункт розташований на перетині трьох туристичних маршрутів: на гору Парашка, Перехресна і урочища «Альтана». 

Наступного року у палаці Гредлів, що у місті Сколе, планують відкрити туристично-інформаційний центр про принади Карпат.

Фото ЛОДА

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!