На Львівщину переїхала компанія з виробництва матраців, яка планує розширюватися

4314 0
Основне виробництво компанії залишилося у Дніпрі.
Фото: Твоє Місто/Іван Станіславський

Фото: Твоє Місто/Іван Станіславський

На Львівщину переїхала компанія Simple, яка займається виробництвом матраців, м’яких меблів, подушок і ковдр. Основне їхнє виробництво залишилося у Дніпрі. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив керівник виробництва львівського відділення компанії Simple Максим Калініч.

Наразі у львівському відділенні є лише 20 працівників, але компанія планує розширюватися. Зараз вони виробляють від 30 до 40 матраців на день і хочуть вийти на відмітку до 100 матраців вже з першого дня наступного місяця.

Читайте також: На Львівщину переїжджає один з найбільших в Україні виробник матраців

«Два тижні від початку війни ми отримали запрошення від керівництва переїхати на Захід України, тому вирішили відкрити тут виробництво. Були кадри, досвід, обладнання, яке перевезли з інших регіонів. Робили це все з поспіхом, за місяць вдалося перевезти найнеобхідніше», – каже Максим Калініч.

Штат працівників набирали вже у Львові, серед них є як переселенці, так і львів’яни. Як тільки компанія відкрилася, то мала труднощі з обладнанням і малий асортимент. Робили лише дві моделі матраців, зокрема, топери, які передавали у спортзали, підвали і бомбосховища. Виробництво мало залишки на складах, які планували розпродати весною, але з початком війни компанія безоплатно віддавала їх на потреби людей.

«Ми плануємо бути і тут, і там, щоб підтримувати людей як у Львові, так і в Дніпрі. З наших працівників ніхто не захотів покидати своїх домівок.… люди, які з нами відкривали цю компанію, залишилися там, і продовжують працювати», – каже він.

Читайте також: Як переселенцю знайти роботу у Львові

Нагадаємо, що на Львівщину також переїхала компанія MatroLuxe, яка є одним з найбільших в Україні виробників матраців, м’яких та корпусних меблів. Раніше головний офіс та виробництво розташовувалися у Дніпрі.

Завдяки попиту на соціальні матраци компанія вирішила релокувати виробництво на Львівщину. За день відвантажують більше 200-300 матраців на гуманітарну допомогу та для переселенців. У компанії додають, що планують перемістити на Львівщину понад 100 сімей співробітників з різних регіонів України. Також створять близько 200 нових робочих місць.

Дар'я Кучер

Фото Івана Станіславського/Твоє місто


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!