На Львівщину прибула вакцина «AstraZeneca» для другої дози щеплення

1601 0
Вакцинацію проводитимуть у визначений термін, тобто, на 12 тиждень після першої введеної дози.
Фото: Центр легеневого здоров

Фото: Центр легеневого здоров'я

Вакцину «AstraZeneca» доставили до Львівської області в кількості 60 100 доз. За повідомленням регіонального координатора з питань вакцинації проти коронавірусної інфекції на Львівщині Олега Когута, цю партію використають лише для вакцинації тих людей, які отримали перше щеплення цією ж вакциною. Вакцинацію проводитимуть у визначений термін, тобто, на 12 тиждень після першої введеної дози.

Людям, у яких наближається термін вакцинуватися другою дозою, зателефонують та запросять до пункту щеплення.

Читайте також: МОЗ застерігає від псевдоліків від коронавірусу, що рекламують в Україні

Нагадаємо, що вакцинація проти коронавірусу розпочалася в Україні 24 лютого. Першим вакцинованим в Україні став Євген Горенко – лікар-реаніматолог із Черкас, який працює в Covid-відділенні Черкаської обласної лікарні. На Львівщині першою щеплення від коронавірусної інфекції отримала завідувачка 4-м відділенням Львівської обласної інфекційної лікарні Таміла Алексанян. 

В Україні вже щеплюють вакциною AstraZeneca/Covishield, виготовленою індійським Інститутом сироватки крові та вакциною AstraZeneca-SKBio, яка виробляється в Республіці Корея (SK Bioscience Co. Ltd). Усі вакцини AstraZeneca проти Covid-19, незалежно від країни виробництва, є ідентичними за складом та технологіями виготовлення, не розглядаються як різні вакцини та є взаємозамінними.

Для довідки

Вакцина «AstraZeneca» – це векторна вакцина, розроблена Оксфордським університетом та британсько-шведською біофармацевтичною компанією «AstraZeneca». «Oxford/AstraZeneca» отримала схвалення для екстреного використання у Великій Британії, Індії та ЄС. Ефективність – 81,3% після двох стандартних доз, введених з інтервалом 12 тижнів або довше. 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!